divendres, 21 de maig del 2010

Greace Kelly


Dama de Filadèlfia estrella de Hollywood, princesa de Mònaco. L'estil clàssic i elegant de Greace kelly continua marcant tendència fins i tot després de la seva mort, fa gairebé 30 anys.


Greace kelly és una icona d'estil dels dissenys dels modistes predilectes de la princesa són, Dior, Balenciaga, Givenchy o Yves saint Laurent , totes elles firmes ambaixadores de l'estil distingit parisenc i de la Costa Blava.

Un del vestits mes important de la seva vida son tres elegants vestits dissenyats per Helen Rose , modista de la Metro , per al personatge que va interpretar en l’Alta Societat (1956), l'última en què va participar abans de casar-se amb el príncep Rainero de Mònaco.

La modista Helen Rose , modista i amiga,L'amistat entre ambdues va ser més enllà del professional i la modista va ser la persona elegida per ella perquè dissenyés el vestit de núvia que va lluir en el seu casament el 19 d'abril de 1956 a Mònaco.

Helen Rose va anar també la responsable del vestit beix que l'actriu va lluir en 'El Cigne' (1955), en la qual curiosament interpretava a una princesa forçada a casar-se amb algú de sang blau.

Una imatge de l'actriu amb aquest vestit va ser l'elegida per la revista francesa Point de Vue ,per a la portada en la qual va anunciar el compromís de Greace Nelly amb el Príncep de Mònaco.

Tampoc no podia faltar el vestit negre de gasa que va lluir a 'La Finestra Indiscreta d’Alfred Hitckoop, firmat per la modista de la ,Edith Heat , qui també va crear el vestit de setí color verd perla amb el qual va recollir el seu únic Óscar el 1954 per 'L'angoixa de viure', amb tan sols 25 anys.

En la seva curta carrera com a actriu en els anys 50, en qui no va superar les 15 pel·lícules, es va convertir en la millor ambaixadora de l'estil clàssic nord-americà del qual després Jacqueline Kennedy seria el màxim exponent en els anys 60 i la seva rival.


A la secció dedicada al seu rol com membre de la reialesa monegasca destaca el vestit de seda amb ornaments daurats, de màniga afluixa i entallat a la cintura, de la firma novaiorquesa Branell, que va portar el dia de l'anunci del seu compromís i que després la firma va batejar com el nom 'Atrapa el príncep'.


El vestit de Givenchy , de llana maragda, que va lluir en una visita oficial a la Casa Blanca el 1961, on van ser rebuts pel president Kennedy i la seva esposa, Jacqueline.

Espectacular és també el vestit morat de Yves que la princesa va portar en una gala benèfica en el Royal Opera House de Londres, en el que va coincidir amb la llavors futura princesa Diana, quan aquesta estava promesa amb el príncep Carles..

Els complements van ser els millors aliats de la princesa per culminar l'estil lady que la va caracteritzar, per la qual cosa la mostra no oblida la debilitat que sentia per les grans ulleres de sol, els barrets i els curts guants blancs.

Però si hi ha un complement que no podia faltar, aquesta és la mítica bossa d’Hermès que porta el seu nom, el Kelly, que la princesa va posar de moda en els anys 50 i 60 després de ser fotografiada en diverses ocasions amb ell.

Malgrat la seva primerenca mort, el 1982, en un accident de cotxe a la mateixa carretera de Mònaco en la qual ella i Cary Grant fan un pic-nic a la pel·lícula 'Atrapa un lladre' -, l'estil de Greace Nelly continua com a font d’inspiració a la moda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada